Sövénykúti kecsketejsavós kézműves szappan , alkoholos kézfertőtlenítők helyett

Címkék
Kép
Goat milk soap - whey

Az alkoholos kézfertőtlenítők kiszárítják a bőr felső hámrétegét , oldják a védő zsír réteget.
Bár használatkor pillanatnyilag fertőtlenítenek, de hosszabb távon a bőr természetes immun védelmét csökkentik lényegesen, a bőr száraz repedései miatt , valamint a zsírhiány miatti kéz bőrfelület pH értékének változása miatt.

1000.- Ft/100 g

A Sövénykúti Kecsketej Szappan Kecsketejsavós összetevői rugalmasságot és csodálatos érzést biztosítanak a bőr számára.
Szépanyám 200 éves receptjei alapján, különös gonddal, kézi erővel, szintetikus parfüm nélkül, a kecsketej hatóanyagainak felhasználásával és természetes alapanyagokból készül.
INGREDIENTS/ ÖSSZETEVŐK :
Sodium palmate, Sodium helianthus annus, Sodium Olivate, Aqua, Sodium carbonate, Serum Lactis

Kezünk arcunk és testünk legnagyobb részén a bőr optimális pH-értéke 4,7 és 5,75 között van. A 7-es pH-értéket (ami a tiszta vizet jellemzi) tekintik semlegesnek. Az ennél kisebb értékek savas, a magasabbak lúgos kémhatást jelentenek, vagyis bőrünk természetes kémhatása enyhén savas. Ezt az enyhén savas pH-értéket a bőr védő savköpenye hozza létre. Ez a savköpeny képezi a bőr külső rétegeit védő hidrolipid film vizes részét.

A bőr pH-értéke fontos szerepet játszik a bőr állapotának meghatározásában. A savköpeny kulcsfontosságú eleme a bőr védelmi rendszerének: semlegesíti a lúgos kémhatású agresszív anyagokat (például a durva felületaktív anyagokat), meggátolja a baktériumok elszaporodását és fenntartja azt az optimális savas közeget, mely a bőr természetes flórájának jóllétéhez szükséges.

Ha a bőr pH-értéke annyira megnő, hogy a lúgos tartományba kerül, akkor a természetes egyensúly megbomlik. Lehetetlenné válik a rendkívül fontos epidermális lipidek termelődése, így a bőr vizet veszít és kiszárad. Ha ez megtörténik, a bőr külső rétege (az epidermisz) többé nem képes betölteni védelmet nyújtó barrier funkcióját.

 Amikor a bőr védelmi funkciója károsodik, a bőr kiszáradhat és érzékennyé vagy hiperérzékennyé válhat. Fogékony lesz a fertőzésekre és az olyan betegségekre, mint az atópiás dermatitisz, valamint az olyan rendellenességekre, mint a rosacea. A bőr ilyen állapotban nem képes megfelelő védelmet nyújtani a testnek.
A védő savköpeny segít fenntartani a bőr egészségét.
Ha a pH-érték rendellenes, a bőr hajlamossá válik a fertőzésekre.

A lúgos kémhatású vegyi anyagok különösen károsan hatnak a bőr pH-értékére. Túlterhelik a bőr természetes semlegesítő kapacitását, károsítják a sejtszerkezetet és legyengítik a bőr védelmi funkcióját. Bizonyos gyógyszerek (pl. a kemoterápia, a vízhajtók és az antibiotikumok), valamint egyes orvosi beavatkozások (pl. a sugárterápia és a dialízis) szintén hatással lehetnek a bőr természetes védekező képességére, mert megváltoztatják a pH-értéket és gyengítik a bőr védelmet nyújtó barrier funkcióját..

Video