Szom torokkeserű tinktúra

Címkék

Szom torokkesrű tinktúra elkészítése
3 lépésben

Kép
Szom herbs
Elkészítési idő
5 perc
Adagok száma
3
Nehézség
Könnyű
Hozzávalók
100g Szom fűszer keverék
1L -es parafadugős üveg palack
7dl pálinka
0.5 L pálinka
0-5 L pálinka
Recept utasítás

A Szom torok keserű elkészítése

Az orvosság azt mondják manapság vakcinában van, vagy majd lesz!
Addig is míg sokan várják az eljövetelét a világmegváltó vakcináknak, készítsünk egy kis Szom-ot.

Az élelmi-szer-eink közül a leg-főbb-szer a fű-szer.
Mivel fűben fában van a gyógy-szer.

A hozzávalók:

1 zárható liter kürüli üveg
célszerű nagy szájnyílású üveget, pl. befőttesüveget használni.

2. Egy zacskó 100g-os Szom.

3. 3xfél liter jó minőségű házi pálinka

3 db fél literes parafa dugós hosszúkás üveg, továbbiakban szomos üveg

Elkészítés:
A szomos zacskón lévő matricát (elejét hátulját) ragasszuk át egy egy szomos üvegre .

A tasak teljes tartalmát öntsük bele a befőttesüvegbe.

A szálló növénypor az üveg alján mikor leülepedett lassan öntsük fel az üveget fél liter pálinkával, majd zárjuk le.

2-3 hétig érleljük fénytől védett hűs helyen és néha rázogassuk össze.

Amikor a növények leülepedtek és tiszta a pálinkánk már nem lebeg benne növény, akkor öntsük át a befőttes üvegben felül összegyűlt Szom tinktúrát egy nem műanyag tölcsér segítségével a szomos felmatricázott üvegbe és zárjuk le parafa dugóval. Tegyük hűvös helyre az éléskamránkba.

A matrica a sok üveg közt majd segít nekünk megtalálni a Szom tinktúránkat mikor szükség lesz rá.

A Szom tinktúrából egy kávéskanálnyi az egyszeri fogyasztásra ajánlott adag. Nem több!!! Hanem többször amennyinek a hatása jól esik állapotunktól függően.

Második felöntés-A befőttes üvegünk aljában maradt növényekre ismét ráöntünk fél liter pálinkát, majd napfénytől védett hűvös helyen érleljük 2 hétig , miközben néha összerázogatjuk.

Majd a befőttes üvegből átöntjük a pálinkát mely a két hét alatt finom torok keserűvé alakult a második szomos felmatricázott üvegbe amin a rovásírásos logó van és lezárjuk parafa dugóval.
A növények hatóanyaga ebben a szűrletben még elég hatásos de már kellemesebb ízű. Kisebb gond esetén használjuk ezt.

Harmadik felöntés-A befőttes üvegben maradt növényekre ráöntjük a harmadik fél liter pálinkát és rajt hagyjuk ameddig akarjuk. Esténként ebből egy kávéskanálnyit megiszunk , lehet utána inni egy finom citromos mézes gyömbér teát. Ha akarjuk ezt is átönthetjük szomos üvegbe, de erre nem kell matrica ezt hagyjuk elöl a konyhában, hogy a családból bárki tudjon egy kávéskanálnyit inni estére kelve. Legjobb védekezés a támadás!
Szom a magyar vírtus.